Coca-Cola ще разработи прототип на хартиена бутилка в ограничен брой (от 2000 бройки) още тази година. Първоначално продажбите на растителната напитка AdeZ ще са само в Унгария чрез електронния търговец на хранителни стоки Kifli.hu, предава Newatlas.

Хартиените опаковки не са подходящи за всички напитки и най-вече за газираните, въпреки, че хартиената бутилка е много привлекателна от екологична гледна точка и относително лесна за рециклиране.

Компанията подчертава, че бутилката все още се разработва и в момента се оценява производителността и издръжливостта на прототипа. Крайната цел е да се произведе 100% рециклируема бутилка за напитките на компанията. В идеалния случай бутилката ще бъде направена изцяло от рециклирани материали и може да бъде рециклирана като хартия.

"Хората очакват Coca-Cola да разработи и да пусне на пазара нови иновативни и устойчиви опаковки. Ето защо си партнираме с експерти като Paboco, и експериментираме открито", заяви директорът на веригата за доставки Coca-Cola Europe.