Глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни решения, разширява дейността си на Балканския полуостров с отварянето на своя нов офис в Сърбия. DataArt ще си партнира със сръбската компания Software Nation, която е базирана в Белград, съобщиха от компанията.

Разширяването на DataArt в региона е част от плана на компанията за географска диверсификация на бизнеса и увеличаване на нейния глобален обхват. Отварянето на новия офис е е заради нарастващото търсене на софтуерни решения и услуги за цифрова трансформация в региона.

DataArt ще утвърди присъствието си на пазара на труда в Белград и ще увеличи броя на служителите си там. Ръководител на сръбския офис на DataArt ще бъде Ерик Матю Попович, който има голям принос за развитието на ИТ сектора в Сърбия. Той поема функцията Старши вицепрезидент DataArt Balkans.

DataArt ще започне активна работа в Сърбия до края на април 2022 г. Засега там са наети 40 служители, като целта е в следващите няколко месеца броят им да достигне 100.

Офисът в Белград е вторият на Балканския полуостров за компанията. През 2016 г. DataArt отвори своя първи офис в региона, който е позициониран в София.

"Готови сме да стартираме мащабни аутсорсинг проекти, в които да приложим сериозния опит на DataArt и най-добрите практики в разработката на софтуерни решения за клиенти от различни индустрии", сподели Попович.

"Вярваме, че ще затвърдим присъствието си в Белград заради добре развития ИТ сектор и солидния технологичен потенциал на страната и региона", допълни Михаил Завилейски, директор "Организационно развитие" в DataArt.

DataArt глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа персонализирани софтуерни решения, даващи възможност на клиентите да развиват своята дейност. DataArt създава нови продукти и в различни сфери като телекомуникациите, финансовата индустрия, здравеопазването, туризма, медиите, хазарт и гейминг, IoT.