IKEA е поредният международен гигант, който се оказа засегнат от проблемите с доставките във Великобритания. От най-голямата компания за мебели в света посочиха, че са затруднени със запълването на около 1000 продуктови линии. А причина за това е недостигът на шофьори на камиони на Острова.

От веригата посочват в официално съобщение, че имат недостиг на някои стоки, като матраци и други, в магазините си в Обединеното кралство.

От IKEA казват, че всичките им 22 обекта във Великобритания и Ирландия имат проблеми с доставките на около 10% от стоките си или на около 1000 продуктови линии.

След McDonald's и пъбовете във Великобритания имат проблем - нямат достатъчно бира

След McDonald's и пъбовете във Великобритания имат проблем - нямат достатъчно бира

От проблеми с доставките се оплака една от големите вериги в сегмента

"Като много други търговци, ние имаме проблеми с веригите за доставки в резултат на пандемията и на недостига на работници, свързани с транспорта, с доставките на суровини и други. В допълнение отчитаме нараснал интерес от страна на потребителите", се казва в официалното съобщение, цитирано от BBC.

Първоначално основните засегнати от дефицита на шофьори в резултат на Брекзит и на ограниченията заради Covid-19 бяха супермаркетите и заведенията за хранене. Сега проблемът с доставките обхваща и други сектори.

Великобритания търси 1,7 милиона служители. Но няма кого да наеме

Великобритания търси 1,7 милиона служители. Но няма кого да наеме

Само за седмица в края на август са били отворени близо 200 000 позиции