Съд в Кипър е постановил решение за откриване на производството по ликвидация на Olympic Insurance Co. Ltd., съобщава на страницата си Комисията за финансов надзор (КФН). Съдът е назначил двама постоянни ликвидатори, като това са досегашният неин временен ликвидатор Павлос Накузи, както и официален представител на Република Кипър.

Решението се очакваше, тъй като едва след него вече могат да се правят претенции за обезщетения. Точната стойност на анулираните полици по задължителната застраховка "Гражданска отговорност" в България е 9,35 милиона лева.

Средната загуба на клиенти след фалита през миналия август бе между 3 и 78 лева, а за тези с най-дълги полици - до 192 лева. Всеки потърпевш клиент може да се присъедини към списъка на кредиторите на дружеството и така да получи парите си обратно. КФН обещава всички клиенти на компанията да бъдат уведомени за реда и сроковете, в които могат да си поискат парите обратно.

Кои компании спечелиха най-много от фалита на застрахователя "Олимпик"?

Кои компании спечелиха най-много от фалита на застрахователя "Олимпик"?

Две дружества привличат повече от половината нови премии

В полунощ на 18 август 2019 точно 197 551 автомобила в България останаха преждевременно без задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Това се случи, след като кипърското дружество "Олимпик", което не е регистрирано у нас, а оперира само чрез клон, фалира.

Всичко, което трябва да знаете за фалита на застрахователя "Олимпик"

Всичко, което трябва да знаете за фалита на застрахователя "Олимпик"

Пълни подробности около случая