Spotify има нов каталог от съдържание за потребителите си, а именно аудиокниги. Потребителите на Spotify в САЩ ще могат да купуват и слушат над 300 000 заглавия на аудиокниги.

Потребителите на приложението в САЩ вече могат да намират аудиокниги в Spotify, наред с музиката и подкасти, като раздел в библиотеката, в търсенето и в препоръките в Home екрана.

Аудиокнигите трябва да бъдат закупени, за да могат да се слушат. Потребителите, които открият аудиокниги в приложението Spotify, ще могат да ги закупят на уеб страница. След като се върнат в Spotify, книгата автоматично ще бъде запазена в тяхната библиотека и ще бъде достъпна за слушане, когато пожелаят.

Освен това потребителите ще могат да изтеглят за слушане офлайн, а автоматична функция запазва "мястото", за да могат лесно да продължат да слушат от там, където са спрели. Включен е и контрол на скоростта с различни опции за ускоряване или забавяне на темпото. Тези, които искат да споделят мнението си, след като са слушали книга, могат да го направят чрез функцията за оценка, която ще показва публично средната оценка на книгата.

От Spotify обещават "подобряване на изживяването с нови функции, пускане на допълнителни пазари и още иновации във формата".

"Аудиокнигите са напълно нов формат за нас. Въпреки че имаме поука за това как хората искат да слушат музика и подкасти, искахме да предложим уникално изживяване. Бяха необходими много изследвания и фини настройки, за да предложим това, което потребителите очакват от Spotify", заяви Нир Зичерман, вицепрезидент на Spotify и глобален ръководител на отдела за аудиокниги и затворено съдържание.

"Добавихме изцяло нов тип съдържание, без да утежняваме платформата. Ще продължаваме да подобряваме продукта, за да отговорим на нуждите на потребителите", добави вицепрезидент на Spotify.