"България Еър" и ITA Airways подписаха съвместно кодшеър споразумение. От 8 ноември пътниците ще могат да се възползват от по-чести полети в удобни часове до много дестинации между България и Италия. Партньорството ще засили връзката между двете държави като предложи на италианските пасажери възможност да пътуват от Рим или Милано до София, Варна или Бургас с полетите на "България Еър".

В същото време пътниците на "България Еър" ще могат да резервират полети до редица красиви кътчета от Италия, по които редовни полети изпълнява ITA Airways.

Благодарение на новото кодшеър споразумение, от 8 ноември, "България Еър" ще добави своя код FB по 14 редовни линии на италианския превозвач от Рим. Пасажерите ще могат да се насладят на Бари, Болоня, Бриндизи, Генуа, Катания, Ламеция Терме, Милано (централно летище Линате), Неапол, Палермо, Реджио Калабрия, Триесте, Турин, Венеция, Верона. Кодшеър партньорството осигурява възможност на пътниците на националния авиопревозвач - да летят и по 9 от международните линии на ITA Airways - Амстердам, Барселона, Брюксел, Лондон (Хийтроу), Малта, Ница, Париж, Тел Авив и Тирана.

Стремежът на двете авиокомпании е чрез подписването на споразумението да осигуряват по-голяма свързаност и удобни полети между България и Италия и да насърчат както пътуванията с туристическа цел, така и бизнес пътуванията.

Съвместните полети вече са заложени в резервационните системи на двете компании и могат да бъдат закупени както през уебсайтовете на авиопревозвачите, така и през турагентската мрежа.