Хърватският производител на автомобилни компоненти AD Plastik Group подписа сделка с Volkswagen Group на стойност 7,5 милиона евро, пише местното издание Croatia Week. Споразумението ще продължи осем години. 

Компанията подписа сделка и с автомобилния концерн Stellantis Group на обща стойност 2,3 милиона евро и прогнозна продължителност на проекта от седем години. Stellantis беше сформиран през януари след сливането на PSA Group и Fiat Chrysler Automobiles. Основната дейност на компанията е проектирането, разработването, производството и продажбата на автомобили с Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram и Марки на Vauxhall.

AD Plastik Group разработва и произвежда интериорни и екстериорни автомобилни компоненти и е една от водещите компании в този сегмент в Европа.

Миналия месец компанията подписа сделка с AvtoVAZ на стойност 10,4 милиона евро с прогнозна продължителност на партньорството им от осем години. Наскоро местният лидер в дocтaвĸитe нa чacти пoдпиca cпopaзyмeниe c дъщepнoтo дpyжecтвo нa Ѕuzukі в Унгapия в paзмep нa 24 милиoнa eвpо. Корпорацията Magyar Suzuki заяви, че фабриката в Загреб е една от най-добрите в технологиите за боядисване в региона.

AD Plastik има почти 3000 служители в 8 фабрики в 5 държави - 3 в Xъpвaтия, 2 в Pycия и пo eдин в Унгapия, Cъpбия и Pyмъния.