Германският производител на битова техника Bosch преговаря с няколко компании за продажба на своите заводи край Санкт Петербург "БСХ Битови уреди". Компанията засега не разкрива имената на кандидатите, но китайската Hisense се смята за един от основните, съобщава "Комерсант", позовавайки се на източник от пазара на електроника.

Според източника на изданието, в началото на годината Bosch е "организирал вътрешен конкурс" и е идентифицирал основния кръг от "претенденти" за покупка на завода, сред които освен Hisense, са и китайската Midea, както и неоповестен турски инвеститор.

По неофицилна (и непотвърдена) засега информаиця, "Midea не е направила "достойно" финансово предложение, а турският инвеститор, напротив, е предложил крупна сума - но е победила другата китайска компания - Hisense, която разработва съвместни проекти с Bosch по света", отбелязва източникът на "Комерсант".

Концернът Robert Bosch се преструктурира, отделя бизнеса си в сферата на автомобилите

Концернът Robert Bosch се преструктурира, отделя бизнеса си в сферата на автомобилите

Очакванията са за среден ръст на годишните приходи от 6%

Цитираният източникът на изданието също така допълва, без да разкрива подробности, че компанията Hisense е формулирала "най-удобните условия за обратно изкупуване, ако Bosch поиска да се върне в Русия".

От "БСХ Бытови уреди" сауточнили за "Комерсант", че заводът все още не е продаден и че компанията сега "разглежда различни варианти в съответствие с изискванията на закона".От компанията отбелязват, че не могат да коментират, "докато не бъде взето окончателното решение".

Bosch продава два от заводите си в Русия, цената може да достигне 4.4 милиарда рубли

Bosch продава два от заводите си в Русия, цената може да достигне 4.4 милиарда рубли

Най-вероятните купувачи са китайски или турски компании