"Фонда за недвижими имоти България" АДСИЦ сключи предварителен договор за продажба на Търговския център "Доверие - Бриколаж" във Варна. 

Базовата продажна цена на имота възлиза на 6 800 000 евро (шест милиона и осемстотин хиляди евро) без ДДС. Очакванията са сделката да се финализира до средата на финансовата 2022 година.

Припомняме, че през август 2006 година дружеството със специална инвестиционна цел придоби Търговския център във Варна за сумата от 4 млн. евро.

"Фонд за недвижими имоти България" придоби първия "Мосю Бриколаж"

Марката "Mr.Bricolage" присъства в България от 2000 година, когато се отваря първият магазин от типа на модерната търговия за стоки "Направи си сам". А магазините на марката в България се управляват от българо-френското акционерно дружество "Доверие Брико".

Днес веригата в България се състои от 11 магазина, разположени в София, Пловдив, Благоевград, Бургас, Варна, Добрич, Русе и Плевен.

Мосю Бриколаж откри първи магазин в Сърбия

Мосю Бриколаж откри първи магазин в Сърбия

Бъдещата верига в западната ни съседка ще се ръководи от България

От Фонда за недвижими имоти съобщиха още, че договорът за наем на "Модис България" ЕООД, изтичащ в края на март 2022 г., няма да бъде подновен за нов наемен срок. Като резултат от това заетостта на сградата Камбани Грийн Офиси, собственост на Дружеството след края на първото тримесечие 2022 г. ще възлиза на 33.26 на сто.

"Фонд за недвижими имоти България" е акционерно дружество със специална инвестиционна цел, със седалище и адрес на управление в София. Дружеството е основано през октомври 2004 г. и е сред първите регистрирани АДСИЦ в България. Историята му датира от април 2005г., когато Фондът получава лиценз и започва дейността си като акционерно дружество със специална инвестиционна цел.