В хода на валутната търговия във вторник щатският долар се променя несъществено спрямо еврото и британския паунд, като същевременно леко покачва курса си по отношение на йената.

Към 10:20 часа българско време общата европейска валута се търгува срещу американската на ниво $1,1736, в сравнение с $1,1737 в края на предишната сесия.

Курсът на американската валута се повишава с 0,07% спрямо японската - до 110,42 йени за долар срещу 110,29 йени за долар при закриване на търговията в понеделник.

Британската лира и австралийският долар са стабилни спрямо щатския долар. Във вторник сутринта паундът се търгува по $1,3851 при $1,3847 за паунд в търговията в понеделник.

Индексът ICE, който проследява динамиката на долара спрямо шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски долар, лира стерлинг и шведска крона), добави 0,04% във вторник, а по-широкият индекс WSJ Dollar - 0,01%.

А австралийският долар днес сутринта се разменя на ниво 0,7334 щатски долара, спрямо 0,7333 долара в края на вчерашната валутна търговия.

Председателят на Федералната резервна банка (FRB) на Атланта Рафаел Бостик смята, че Централната банка на САЩ трябва да започне да прекратява програмата за обратно изкупуване на активи на фона на значителен ръст в броя на работните места в САЩ през последните два месеца. "Ние сме на път да постигнем значителен напредък към целта си", каза Бостик пред репортери след изказване на уебинар в понеделник, наричайки последните статистически данни "със сигурност много обнадеждаващи в това отношение".

Броят на работните места в американската икономика през юли се е увеличил с 943 хиляди - с най -високия темп за последните 11 месеца, според данни на Министерството на труда, публикувани миналия петък. Безработицата в страната спада до 5,4% миналия месец, което е най-ниското ниво от март 2020 г., спрямо 5,9% през юни.

По време на друго събитие в понеделник ръководителят на Федералната резервна банка на Ричмънд Томас Баркин също каза, че вижда движението на икономиката в посока на целите, поставени от Централната банка.