След срива си през уикенда, биткойн продължи да поевтинява и вчера, като изгуби още 20% в понеделник, инвеститорите започнаха да се притесняват дали купуват. Тод Хорвиц от BubbaTrading.com обаче очаква спадът да продължи още, каза той в интервю пред Kitco News.

"Бих изчакал с купуването", каза той. "Ако трябваше да вляза и да купя биткойн днес, щях да чакам цена от около 25 хил. долара за койн. В момента той е в почти свободно падане от пиковата си стойност от 43 хил. долара, която видяхме през уикенда."

Скорошното покачване на биткойн се дължеше на навлизането на големи институционални инвеститори, но също така и на общата волатилност на пазарите.

"Намираме се във време, когато пазарите като цяло са рискови и всички преследват всеки клас активи и гонят висока доходност", каза той.

По отношение на златото и среброто, Хорвиц засега поддържа къса позиция, т.е. очаква стойността им да продължи да поевтинява.

"Цялата ми търговия се извършва чрез алгоритми и, разбира се, те ни насочиха към къси позиции", каза той. "Всъщност продадохме в ралито снощи и ще останем къси засега, докато тенденцията се промени. Тенденцията в краткосрочен план очевидно се е обърнала спрямо преди."