Делегация на глобалната технологична компания Apple се срещна с представители на румънското правителството, за да обсъдят плановете на технологичната група в северната ни съседка, предават местните медии. От Apple, които имат офис в Румъния от 2019 година, могат да разширят дейността си в страната чрез откриването на Център за научноизследователска и развойна дейност, пише Profit.ro.

"Разчитаме в бъдеще Apple да повиши нивото на дигиталната експертиза в Румъния. Можем да се надяваме, че именно в нашата страна след време ще се открие и Център за научноизследователска и развойна дейност на компанията, като тези във Великобритания, Германия, Израел и Франция", заяви депутатът Сабин Сармаш, който е присъствал на срещата с представители на американския технологичен гигант.

Европейската комисия обвини Apple в злоупотреба с пазарната си позиция

Европейската комисия обвини Apple в злоупотреба с пазарната си позиция

Чрез платежната си система Apple Pay

Румъния става все по-активна и по-актуална в областта на дигиталната и киберсигурността, коментират експерти.

Различни румънски медии съобщават, че докато представителите на Apple са били на посещение в Букурещ миналата седмица, китайската компания Huawei е победила както американската компания, така и другия голям глобален играч Samsung по отношение на продаваните преносими джаджи (умни часовници и фитнес гривни) на местния пазар.

Към момента в Румъния китайската компания има над 20% от този пазар. Apple има дял от около 10%.

eMAG измести Dacia като най-скъпата марка в Румъния

eMAG измести Dacia като най-скъпата марка в Румъния

Компанията планира по-голяма експанзия в Европа