Освен, че ще лекува разбити сърца, Facebook вече ще спасява своите потребители от депресия и ще предотвратява самоубийства. От социалната мрежа пускат серия опции за хора, които може да са изпаднали в отчаяние и да се чувстват несигурни. Те вече са тествани в САЩ, а сега предстои да стане достъпна за онлайн потребителите в Австралия, съобщава сайтът Mashable.

В Щатите сайтът работи съвместно с местни организации, които предоставят услуги, свързани с психичното здраве, като Forefront, Now Matters Now и National Suicide Prevention Lifeline. В Австралия тази опция на социалната мрежа ще работи на същия принцип с подобни организации.

Каква точно е нейната идея? Когато някой потребител смята, че негов приятел обмисля самоубийство, съдейки по негови постове във Facebook, той може да докладва съответните публикации до ръководството на сайта.

След това служители на социалната мрежа преценяват дали въпросният човек има нужда от специализирана помощ и му изпращат съобщение с предложение за разговор с експерт.

Снимка 211764

Източник: Facebook.com