Компания Meta възстанови достъпа на бившия американски президент Доналд Тръмп до Facebook и Instagram, съобщава Reuters, цитирайки говорителя на корпорацията Анди Стоун.

Припомняме, че акаунтите на Тръмп във тези социални мрежи бяха блокирани след смъртоносните размирици на Капитолийския хълм, избухнали на 6 януари 2021 година.

През януари Meta заяви, че ще възстанови достъпа на Тръмп "през следващите седмици" и че ако той отново наруши правилата за използване на платформите, достъпът му ще бъде блокиран за период от един месец до две години.

Илон Мъск иска да върне Доналд Тръмп в Twitter

Илон Мъск иска да върне Доналд Тръмп в Twitter

Милиардерът обяви новината

Следващата година Доналд Тръмп отново ще участва в президентските избори в САЩ и връщането му в двете ключови онлайн трибуни определено са добра новина за него.

С решението на Meta той си възвръща достъпа до ключови платформи, които му осигуряват връзка с гласоподаватели и възможности за набиране на средства за политически кампании.

Присъствието на Доналд Тръмп в социалните мрежи предизвиква недоволство. Законодатели от Демократическата партия смятат, че той продължава да публикува вредно съдържание за изборите в нарушение на политиките на Meta.

Акаунтът на Тръмп в Twitter беше възстановен през ноември 2022 година, малко след като платформата беше придобита от Илон Мъск. Малко преди това Доналд Тръмп обяви намерението си да се кандидатира отново на президентските избори през 2024 година.

Ивана Тръмп остави след себе си $34 милиона: какво и при кого отива

Бившата съпруга на Доналд Тръмп остави след себе си $34 милиона: какво и при кого отива

Градска къща в Манхатън, апартамент в Маями Бийч и малко френски имот са сред нещата, които си разделят наследниците