Ивана Тръмп е оставила след себе си активи за $34 милиона, след кончината й през миналия юли, пише Forbes, цитирайки неоповестени до момента документи по завещанието.

В тях е посочено, че по-голямата част от богатството на бизнес дамата трябва да бъде разделено между трите й деца - Доналд - младши, Иванка и Ерик Тръмп.

Има и два имота, които ще отидат при нейни приятели, както и един, който беше предназначен за бившия й съпруг Росано Рубиконди, само че той почина преди нея.

Доналд Тръмп, по-богатият бивш съпруг на Ивана, не получава нищо

Най-известният актив в имението на Ивана е градска къща в Ню Йорк, разположена на половин пресечка от Сентрал Парк. В момента нейните наследници се опитват да я продадат, като искат за имота $26,5 милиона. Не е ясно обаче дали ще получат толкова.

В САЩ осъдиха бизнес империята на Доналд Тръмп

В САЩ осъдиха бизнес империята на Доналд Тръмп

Причината е данъчна измама

Независимо от крайната цена, приходите ще бъдат разделени поравно между Дон-младши, Иванка и Ерик, според волята на майка им.

Това няма да е незначителна сума за тези по-млади Тръмп, чийто баща е бил готов да им заеме пари при нужда, но все още се колебае да отстъпи големи части от своята бизнес империя на стойност $3,2 милиарда.

През 2019 година Forbes изчисли, че състоянието на Доналд-младши и Ерик е около $25 милиона за всеки, докато Иванка има над $375 милиона, след като е създала собствена модна марка и се е омъжила за богат бизнесмен.

И трите деца се отказаха от своите 7,5% дялове в Trump International Hotel във Вашингтон, окръг Колумбия, част от мащабна продажба, която позволи на всяко от тях да осребри повече от $10 милиона.

При децата на покойната Ивана Тръмп отиват имоти във Франция и Чехия, а апртамент за над $1 милион в Маями Бийч, Флорида, ще бъде предписан на тяхната бивша бавачка.

Тръмп продава свой емблематичен хотел във Вашингтон за $375 милиона

Тръмп продава свой емблематичен хотел във Вашингтон за $375 милиона

Trump International вече ще бъде Waldorf Astoria и ще се управлява от групата Hilton