Intel търси най-стария лаптоп в България, който все още функционира, за да награди собственика му с чисто нов мобилен компютър. Лаптопът награда ще бъде Acer Aspire 8940 G с най-нова технология на Intel - IntelR CoreT i7 Mobile Processor.


От 15 юни до 20.00 часа на 14 юли, всички пълнолетни българи са добре дошли да участват в конкурса "Кой е най-старият работещ лаптоп в България?", който ще се проведе само на адрес www.oldestlaptop.eu

Целта на Intel е да припомни на всички потребители на мобилни компютри в България, че използването на остаряло оборудване може да доведе до неприятна загуба на техните данни - дали първия имейл, който някога са писали, или пък на скъп спомен, запечатан на дигитална снимка. Intel се е ангажирала с това да подпомага потребителите по света и в частност в България, така че те да се наслаждават на пълния потенциал на новите технологии.

Освен това, конкурсът "Кой е най-старият работещ лаптоп в България?" си поставя за цел да напомни също и че разходите, необходими за поддръжка на старо оборудване рязко нарастват след втората година на лаптопа. Затова, препоръката на Intel, базирана на проучвания, е че технологичното оборудване трябва да се осъвременява на всеки 2-3 години.


Компютърът, който ще бъде награда за победителя в конкурса "Кой е най-старият работещ лаптоп в България?", е базиран на процесор IntelR CoreT i7 Mobile Processor и ще предостави на своя бъдещ собственик възможността да гледа филми, да редактира снимки и да прави много други рутинни и екстремни компютърни задачи бързо и гладко. Нещо, което той или тя едва ли би могъл да постигне със застаряващо технологично оборудване.

Ако български потребител, притежаващ стар лаптоп, който все още функционира, се включи в конкурса, и според датата на производство мобилният му компютър е най-старият от кандидатствалите, то Intel ще го обяви за победител и ще го награди. Наградата - чисто нов лаптоп с най-нова технология на Intel - IntelR CoreT i7 Mobile Processor, се дава с цел да помогне на победителя да види, че с такова устройство може пълноценно да се наслаждава на постиженията на новите технологии.

В конкурса могат да участват само български граждани, живеещи в България, и организаторите препоръчват всички, които се интересуват, първо да прочетат внимателно правилата за участие, публикувани на сайта на конкурса
www.oldestlaptop.eu.

След като участниците попълнят Формуляра за участие с необходимите данни, снимка или видео на своя Стар лаптоп на специалния сайт на конкурса www.oldestlaptop.eu, организаторите ще се свържат с тях.

Победителят в конкурса ще бъде обявен и награден на допълнително оповестена дата и място, така че очаквайте повече информация!