8 360 къса (418 кутии) контрабандни цигари от шест различни търговски марки задържаха митническите инспектори на Малко Търново и Лесово при проверки през последното денонощие, съобщават от агенция "Митници".

4 760 къса (238 кутии)от контрабандните цигари са открити при митническа проверка на влизащ в страната през митнически пункт Малко Търново турски туристически автобус с пътници, който е пътувал по редовен маршрут. Цигарите с марки „Rotmans", „Davidoff", „Filip Morris" са били укрити на различни места в товарното и пътническо помещение на автобуса. Никой от пътуващите не е отговорил чия собственост са цигарите. Съставен е митнически акт срещу неизвестен нарушител.

Още 3 600 къса (180 кутии) цигари с марки „Marlboro", „Dunhill" и „Winston" са задържани на митнически пункт Лесово при проверка на влизащ в страната от Турция лек автомобил „Мерцедес" с румънска регистрация. Контрабандните цигари са били укрити под седалките на колата и в куфар с двойна преграда. Съставен е акт за митническо нарушение срещу шофьора на колата- 55-годишен румънски гражданин от сирийски произход с инициали J.K.