Световният лидер в автоматизацията, германската Festo, обяви, че на 7 февруари открива нов офис в Габрово. Той ще е част от Техническия инженерен център на компанията в България, а инвестицията в него надхвърля 220 000 лева. Тази година Festo ще инвестира над €20 милиона в България за високотехнологично електронно производство и софтуер за проследимост и управление на наличности.

Новият офис в Габрово е разположен на площ от 325 м2. В него има както офис помещения, така и две лаборатории, в които работят 14 служители, специализирани в разработването на продукти в областта на индустриалната електрическа автоматизация. Предвижда се удвояване на площта и увеличаване на работните места още тази година.

Снимка 639098

Източник: Festo

Германската технологична компания обяви и предстоящо откриване на нова Лаборатория по автоматизация в Технически университет-Габрово на стойност над 20 000 лева. Тя ще бъде оборудвана с учебни установки, симулиращи функцията на автоматизирана производствена линия, изградени изцяло с компоненти на Festo.

Германската Festo откри нова база в София в част от инвестиция за €20 милиона

Световен лидер в автоматизацията откри нова база в София в част от инвестиция за €20 милиона

Компанията ще инвестира у нас още €20 милиона догодина

През октомври миналата година компанията откри нова база в София. Лабораторията, която е за изпитване и калибриране (ЛИК), е към Техническия инженерен център. Новата база се намира в сградата на Интер Експо Център и е с обща площ от 943 м2. Инвестицията за лабораторията надхвърля 500 000 лева.

В софийската лаборатория на германския инженерен лидер вече работят квалифицирани служители, които правят изпитвания на високотехнологични продукти за нуждите на различни клонове на индустрията - Electric Automation, Pneumatic Supply, Pneumatic Controls, Life Tech, Electromagnetic compatibility.

Festo присъства на 176 пазара, а за нея работят окол 20 000 служители. Извън Германия Festo има над 60 офиса и 250 дъщерни фирми.

Германската Festo отваря трета база в България

Световен лидер в автоматизацията отваря трета база в България

Компанията планира да наеме между 60 и 100 души в новото си производство у нас