Индийска компания, която се нарежда сред най-големите индустриални конгломерати в азиатската държава, планира да вложи 5 милиона долара в своя база в България. Това е било потвърдено по време на среща на зам.-министърът на икономиката лилия Иванова с президента на фирмата.

С това вложение от дружеството искат да си гарантират растеж в Европа.

"България е избрана след внимателно проучване на страните от региона и инвестиционния климат в тях", се посочва в официално съобщение на ресорното министерство.

Въпросното дружество развива дейност в областта на фармацията, захарните изделия, козметиката, добивът на желязо и стомана и други.

"България е страна с привлекателен инвестиционен климат, а ниските оперативни разходи са много атрактивни за нас", посочват от компанията.

Към момента групата има 18 бази в Индия, Шри Ланка и Бангладеш, като за нея работят повече от 10 500 души. Също така има и два центъра за научноизследователска и развойна дейност и сътрудничество с 15 мултинационални компании.

Индийската компания отчита годишен оборот от над 550 милиона долара, като основните й пазари освен Индия са и още такива в Югоизточна Азия и Африка.