Производителят на електронни компоненти за автомобилния пазар "Интегрейтид Микро-Електроникс" е приключил успешно 5-годишната си инвестиционна програма за разширяване на капацитета на завода си в Ботевград, съобщиха от компанията.

Инвестицията за този период е в размер на 26 милиона евро (50 милиона лева) и чрез нея производствените мощности на компанията са разширени с 25%. За периода производствената площ е увеличена с 8 500 кв.м., а административната част - с 2000 кв.м.

Последната част от инвестицията беше открита в края на миналата седмица, като проектът предвижда закупуване на три нови производствени линии за асемблиране на модули и съпътстващи машинни модули. Тя ще даде възможност за назначаването на още 400 души.

В момента в дружеството работят 2300 служители, опериращи 16 монтажни линии. Целият продуктов цикъл се реализира в страната - от първия контакт с клиента до производството и гаранционното обслужване, а автомобилните изделия формират цели 92% от продажбите й.

Управляващият директор на IMI България Ерик Де Кандидо обяви, че компанията достига годишен оборот от 400 милиона лева и е направила 100 милиона евро инвестиции от стъпването си на българския пазар преди 20 години.