Акциите на GameStop се понижиха с 12% в понеделник, съобщава Reuters. Това се случва, след като от компанията за видеоигри обявиха, че планират да продадат свои акции за $1 млрд.

От GameStop казаха, че възнамеряват да продадат до 3,5 милиона свои акции и че ще използват приходите, за да ускорят преминаването на своя бизнес модел към електронна търговия. От компанията предупреждават инвеститорите, че закупуването на нейни акции може да доведе до "значителна загуба" ако цената им се повиши.

Към момента GameStop се оценява на $34 млрд.

До април 2021 г. акциите на компанията за видеоигри са се увеличили с над 900% Отделно от това, от GameStop заявиха, че глобалните продажби за деветседмичния период, който завършва на 4 април, са се увеличили с около 11%.

Фиаското с акциите на GameStop ескалира

Фиаското с акциите на GameStop ескалира

То обхваща все повече компании и пазари

През януари тази година акциите на фирмата повишиха цената си до $483. През февруари се изстреляха още по-рязко до рекордните 104%. Малко след това представители на компанията бяха привикани на изслушване в Конкреса на САЩ по повод изстрелването на акциите. Поводът: това изправи членовете на WallStreetBets срещу хедж фондовете. Във въпросонто изслушване присъстваше и българинът Влад Тенев, който е изпълнителен директор на RobinHood.

В края на март стана ясно, че вицепрезидентът Франк Хамлин е подал оставка, считано от 31 март 2021 г.

Още един изпълнителен директор на GameStop подаде оставка

Още един изпълнителен директор на GameStop подаде оставка

Това се случва седмица след като финансовия директор беше свален от борда