От Японските авиолинии (JAL) съобщиха, че имат планове за емитиране на 300 милиарда йени (2,73 милиарда щатски долара). Те ще бъдат инвестирани за позиционирането на авиокомпанията в променената бизнес среда след пандемията. Reuters пише, че компанията ще привлече 200 милиарда йени от хибридни заеми и 100 милиарда йени от  облигации.

"Трябва да полагаме непрекъснати усилия за по-нататъшно укрепване на баланса и подобряване на финансовите възможности за справяне с драстичните промени в бизнес средата, очаквани за ерата след COVID-19. И това се отнася за целия сектор на авиопревозвачите", съобщават от JAL.

Италия може да инжектира още €100 милиона в закъсалата авиокомпания Alitalia

Италия може да инжектира още €100 милиона в закъсалата авиокомпания Alitalia

Правителството на Драги вече е отпуснало 50 милиона евро за априлските заплати на служителите

От авиокомпанията обявиха още, че приходите от набирането ще бъдат инвестирани и за придобивката и пускането на на Airbus SE A350-1000s - нов флагмански самолет, което ще помогне за намаляване на въглеродните емисии при международни полети. JAL ще обнови и системата си за управление на приходите за вътрешни маршрути и ще погаси дългове с приходите от набирането на средствата.

Авиокомпанията очаква процентът на загуба на паричните средства да падне до около 5 милиарда йени на месец през второто тримесечие на годината, завършващо на 30 септември. А през първото тримесечие - от 10 на 15 милиарда йени на месец.

Най-голямата австралийска авиокомпания отказва да превозва неваксинирани пътници

Най-голямата австралийска авиокомпания отказва да превозва неваксинирани пътници

Границите на Австралия засега са напълно затворени