Големите играчи от Уолстрийт наддават в ожесточена конкуренция, за да наемат нови служители и да запазят ценната работна ръка, която вече са наели. За целта предлагат невъобразимо големи бонуси.

По думите на адвоката по трудово прави Стивън Екхаус, който работи в McDermott Will & Emery и представлява топ банкери, един от клиентите му е получил 20 милиона долара бонус за да започне работа, след като няколко компании са "наддавали" за него в продължение на четири месеца, съобщи Yahoo finance.

Това не е нещо необичайно в политиката на големи компании, банки. Morgan Stanley съобщи, че разходите за заплати са се увеличили с 18% през 2021 г., в сравнение с предходната година например. За Goldman Sachs това увеличение е с около 23% повече на служител.

Тази компания изненада служителите си с $25 милиона за бонуси

Тази компания изненада служителите си с $25 милиона за бонуси

10 от тях си тръгнаха с Cadillac Escalade или Chevrolet Corvette

Типичното базово заплащане на Уолстрийт вече достигна 100 000 долара без да се вземат предвид годишните бонуси, съобщава Times. Но най-големите играчи и топ банкери например получават десетки милиони годишно. Главният изпълнителен директор на Morgan Stanley Джеймс Горман наоример е получил 35 милиона долара миналата година, а главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън общо 34,5 милиона долара за 2021 г.

Apple задържа служители си с бонуси на стойност до $180 000

Apple задържа служители си с бонуси на стойност до $180 000

Технологичните гиганти отдавна се опитват да привлекат и задържат най-добрите таланти

Въпреки това, дори с тези конкурентни предложения за заплащане, много банкови служители все още преминават към други индустрии, заради бърнаут.

Служителите на Goldman Sachs негодуваха от въвеждането на 120-часова работна седмица по време на пандемията и се оплакват от психическото напрежение от редовната работа през уикендите.