Служител на "Грабо медия" АД е ощетил компанията с 400 000 лева, съобщиха от прокуратурата в Пловдив, цитирани от News.bg

Според обвинителния акт в периода от 18 август 2016 година до 21 септември 2017 година 30-годишният обвиняем Георги П. е заблудил други служители на същото дружество като по този начин е причинил на "Грабо медия" АД имотна вреда в особено големи размери - около 400 000 лв. Към момента на престъплението обвиняемият е заемал поста "експерт" в отдел маркетинг.

Държавното обвинение разкри и схемата, по която Георги П. е източил средствата. Когато срокът за определена промоция е наближавал края си, от компанията трябвало да преведат средствата на съответните търговци. Тогава обаче обвиняемият отивал в счетоводството, като казвал, че клиентът е дал нова банкова сметка. Сметката обаче не била на търговци, а на приятел на Георги П.

Обвинението на прокуратурата е било повдигнато вследствие на сигнал, депозиран на 26 септември тази година от работници на фирмата.

Обвиняемият е задържан за постоянно на 30 септември. За извършеното от него престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 3 до 10 години. Законът предвижда и конфискуването на до половината от имуществото на подсъдимия.

Предстои да се установи дали обвиняемият е осъществявал и престъпна дейност по пране на парите, придобити посредством извършената измама.