УниКредит Булбанк обяви, че има нов главен финансов директор. На поста застава Ясна Мандац, досегашен директор "Пазарен и операционен риск и валидации" в хърватската Загребачка банка, която е част от групата на италианската UniCredit.

Успоредно с това тя ще стане и член на Управителния съвет (УС) на финансовата институция.

Ясна Мандац има богат опит в областта на финансите и управлението на риска. Тя се присъединява към дирекция "Финанси" на Загребачка банка през 2005 година, като преминава през различни позиции там.

Мандац ще замени на настоящата й позиция Емилия Палибачийска, която започва работата си за групата на УниКредит през 2002 година. Освен главен финансов директор тя е и член на с ресори: "Планиране и контролинг", "Счетоводство и регулативна отчетност", "Управление на активите и пасивите" и "Икономически проучвания".

"Радваме се да посрещнем Ясна Мандац в екипа на УниКредит Булбанк. Убедени сме, че идвайки от една от водещите банки от Групата - Загребачка, тя ще донесе много ценен опит и идеи така че да затвърдим лидерската позиция на УниКредит Булбанк в страната", коментира главният изпълнителен директор на финансовата институция Левон Хампарцумян.