Венцислав Маринов е новият изпълнителен директор на "Софарма Трейдинг", част от групата "Софарма". Той се присъединява и към Съвета на директорите с мандат до 15.06.2024 г., след като бе избран за негов член от Общото събрание на акционерите.

Огнян Донев продължава да изпълнява ролята си на Председател на Съвета на директорите, но е заличен като Изпълнителен директор на дружеството, а Димитър Димитров е заличен като член на Съвета на директорите.

Маринов е част от висшия мениджмънт на "Софарма Трейдинг" от самото ѝ създаване. "Той е доказан експерт, който познава в детайл сектора на грижата за здравето", посочват от компанията. През годините е заемал различни управленски позиции в компанията, сред които Заместник Изпълнителен директор, Изпълнителен директор "Търговия на едро", Финансов директор, Директор "Изпълнение на корпоративната стратегия" и други.

През 2019 г. Маринов поема ролята на Изпълнителен директор на втората най-голяма верига аптеки в България, управляваща брандовете SCS, Санита и Сеiba, която в последствие е придобита от "Софарма Трейдинг".

"Софарма Трейдинг" е част от групата "Софарма". Историята на компанията започва през 2006 г. с интеграцията на пет дистрибуторски фирми и днес е лидер в предоставянето на цялостни решения в сектора на грижата за здравето в България и Сърбия. "Софарма Трейдинг" оперира в разнообразни сегменти на здравния сектор - търговия на едро с лекарства, медицински изделия и консумативи на болничен пазар, търговия на едро с продукти за здраве и красота, включително ексклузивни марки OTC, козметика и хранителни добавки. Компанията предлага и реализация на проекти "до ключ" за инвеститори в болнични заведения, партнирайки си със световни лидери като General Electric, Healthcare, Carl Zeiss и др.

През 2015 г. "Софарма Трейдинг" представи на българския пазар SOpharmacy - собствена ритейл концепция аптеки.

През същата година компанията стартира регионалната си експанзия с навлизане на сръбския пазар и днес осигурява 100% покритие в България и Сърбия чрез 5 дистрибуционни центрове.