Нормално е да сте малко стресирани след работа, но ако сте под постоянно напрежение е важно да си починете и да се успокойте. Ето 9 начина по които да отпуснете през работния ден

  1. Започнете с най-трудните задачи. Опитайте се да започнете деня си с най-трудните задачи, за да не си мислите за тях с часове.
  2. Насладете се на храната. Вместо да си похапвате от закуските, които са ви под ръка, донесете любимата си закуска и й се насладете.
  3. Поговорете си с приятел. Най-лесният начин за избягване на стреса е чрез контактите, затова през почивката можете да се обадите на приятел. Избягвайте да говорите за работа и обсъждайте неангажиращи теми.
  4. Поговорете си с колегите. Важно е да общувате с колегите си всеки ден. Разговорите с тях не само, че ще ви разсеят от стреса за няколко минути, но и ще помогнат за изграждането на позитивна атмосфера в офиса.
  5. Починете си пет минути. В рамките на пет минути, но не повече, можете набързо да нарисувате нещо или да прегледате социалните мрежи.
  6. Просто дишайте. Съсредоточете се само над дишането си за няколко минути, за да успокойте мисълта си. Поемете дълбоко въздух 10 пъти и след това ще чувствате спокойни.
  7. Пуснете си приятна музика. Ако се чувствате ядосани, пуснете си нещо по-успокояващо, а ако сте изморени песните с по-бързо темпо ще ви помогнат да възвърнете енергията си.
  8. Променете вида на бюрото си. Работното ви място може да влияе на вашето настроение, затова се уверете, че бюрото ви е чисто, но и подредено така че да е по вкуса ви. Разнообразете се като поставите снимки или разноцветни офис материали до вас.
  9. Не гледайте екрана. Полезно е от време на време да не гледате екрана на компютъра си. Вместо това нахвърляите идеите са на лист хартия или ги споделете с колегите.