Букурещ е най-добрият град за  работа от разстояние в света. Това гласи индексът на BroadbandDeals. Сега, когато този начина на работата е по-популярен от всякога, класацията сравнява 50 града в света и ги класира според няколко фактора. Сред тях са скоростта на интернет, възможност за доставка на храна до дома, наличието на работни места от разстояние в града, разходите за техника (лаптоп) и разходите за живот.

Благодарение на значително ниските си разходи за живот, при малко над 500 долара на месец, и високия процент налични отдалечени работни места от 4,33%, Букурещ в Румъния е най-добрият град за работа от разстояние в целия свят.

В топ пет влиза още един Европейски град- това е столицата на Унгария Будапеща, както и три американски града - Хюстън, Лас Вегас, Атланта.

Благодарение на добрата скорост на интернет, Хюстън е поставен на второ място, като и ниските разходи за Macbook и разходите за живот. Като цяло, повече градове в САЩ имат доста висока оценка по показателя за висока скорост на интернет.

Други места със значителни ниски разходи за живот са Киев, който е на 8-о място - 430 долара на месец, както и полската столица Варшава на 10-о място с 570 долара месечни разходи.

Италия не се представя добре

На дъното на класацията се нарежда Рим. Въпреки че предлага задоволителни възможности за храна, средната скорост на интернет в града е едва 16Mbps, което е основната причина за слабото представяне в класацията. Разходите за живот също не са малко - над 900 долара за месец. И по показателя за свободни работни места, позволяващи работа от дома, Рим се представя зле - с оценка от 0.61%. Изводите сочат, че градът не е подходящ за работа от разстояние и това би струвало скъпо. Милано е на предпоследно място в класацията с почти същите показатели.

Впечатление прави, че германските градове като Мюнхен, Кьолн, Хамбург са доста назад в класацията. Това се дължи на по-високите разходи за живот в тях, както и на малкото свободни позиции за работни места от разстояние.

Градовете в Обединеното кралство като Манчестър, Лондон и Бирмингам също са назад в подредбата, основно заради високите разходи за живот там, въпреки че в сравнение с германските градове позициите за работа за значително повече.

Най-добрите градове за работа от разстояние по показателя скорост на интернет

Достъпът до Интернет е важен, когато се работи дистанционно, както и скоростта на интернет. Ако разгледаме индекса за работа от вкъщи, най-високата средна скорост на интернет е в Хонконг, 70 Mbps, следван от Хюстън с 61 Mbps и Дъблин със средна скорост на интернет от 57 Mbps.

В кои градове има най-много позиции за работа от разстояние?

Освен в Букурещ с 4.33% свободни позиции пазара на труда за работа от дома, Сан Франциско е на второ място с 4.29%. Следва Сиатъл с 3.60%.

Топ градове по показателя за цена на живот

Мумбай е градът в класацията с най-ниски разходи на живот. Оценката е за малко над 350 долара на човек за месец. В Европа Украйна е страната с най-ниски разходи за живот избор, като градовете Харков (410 долара месечно) и Киев (350 долара) излизат с най-ниските разходи за живот.