Хотелът на Disney, проектиран в стил "Междузвездни войни" (Star Wars: Galactic Starcruiser) ще започне да приема резервации по-късно тази година, обяви компанията. Феновете ще имат възможност да прекарат там две нощувки, потапяйки се в живота на вселената на "Междузвездни войни", пише CNN.

Най-голямата инвестиция на Disney залага на доказания продукт Star Wars

Най-голямата инвестиция на Disney залага на доказания продукт Star Wars

Компанията ще открие две тематични зони, посветени на популярния филм

"Това ще е едно непознато и напълно ново изживяване", казва Ан Мароу Джонсън, изпълнителен продуцент на Walt Disney Imagineering, в своя публикация в блога на Disney. "Ще бъдете на борда на звезден крайцер и ще можете напълно да се потопите в историята на филма."

Въпреки, че възможността за резервации ще бъда отворена още тази година, хотелът ще стартира дейност едва през 2021 г. "Всичко в помещенията е проектирано така, че да засили усещането за това, че сте на звезден боен кораб в далечна галактика" казва Джонсън и допълва, че дори ще има двуетажни легла, подобни на това, което Чубака е използвал във филмите.

Броят абонати на Disney+ значително надхвърли очакванията

Броят абонати на Disney+ значително надхвърли очакванията

Силата на „бебе Йода“ е могъща, но то още не може да изкара стрийминг поделението на Disney на печалба

Последната част от поредицата на "Междузвездни вийни"- "Възходът на Скайуокър" донесе 32 млн. долара в САЩ и то само по Коледните празници. 

Сериалът на Disney "Мандалорианецът", чието действие се развива във вселената на "Междузвездни войни", също имаше голям успех, особено с популярния герой "бебе Йода" (което всъщност няма общо с легендарния учител джедай).

Снимка 455194

Източник: Instafram / markdraws