Футболният клуб от Английската Висша лига „Ливърпул” е изкарал печалба от 60 милиона паунда преди данъчно облагане за последната финансова година, благодарение на 75-те млн. паунда, които получи от продажбата на Луис Суарес, съобщи BBC.

Без тласъка от уругвайския футболист, който отборът инвестира в осем нови играчи, „Ливърпул” щеше да отчете баланс между приходите и разходите за годината.

През предните 12 месеца печалбата бе 900 000 паунда.

Кои английски отбори плащат най-много на футболни агенти?

Кои английски отбори плащат най-много на футболни агенти?

Рекордните комисионни ще продължават да се качват

Общите приходи са нараснали с 16,5 на сто до 297,9 млн. паунда, включително 21,5% ръст на медийните продажби до 122,6 млн. паунда.

Приходите от реклама са се увеличили с 12% до 116,3 млн. паунда.

„Реалната ни финансова позиция е по-близо до момента на достигане на нулева печалба и ръстът на приходите е важният в случая и ни осигурява дългосрочна стабилност”, заяви главният изпълнителен директор на ФК „Ливърпул” Йън Айре.

Американският собственик на „Ливърпул” Fenway Sports Group обърна 69 млн. паунда дълг в капитал през годината, както и наля 49 млн. паунда за разширяване на капацитета на стадион „Анфийлд”.

Английският отбор продаде Суарес на испанския клуб „Барселона” в средата на 2014 г., като договорът на нападателя е за 5 години.

Разходите на Висшата лига за трансфери ще счупят нов рекорд през този сезон

Разходите на Висшата лига за трансфери ще счупят нов рекорд през този сезон

Възможно е сумата да надмине 1 млрд. паунда