Ново проучване показва, че сред американците се увеличава както доверието, така и приемането на цифрови активи. Изследването на Piplsay, подкрепено от MarketCube, установява, че 33% от американците притежават поне един тип криптовалута, като почти половината от всички на около 30-годишна възраст имат някакъв вид виртуални пари. В повечето случаи това са биткойни.

Според анкетата, 46 на 100 от американците планират да закупят криптовалута през следващата година. 21% възнамеряват да продават. По-голямата част от анкетираните все пак възприемат криптовалутата като рисков актив, като се позовават на фактори като липса на регулации, нестабилност и страх от измамни дейности.

Пазарът на криптовалути търси правилната посока

Пазарът на криптовалути търси правилната посока

В петък сутринта биткойнът отново падна под $37 000

Двама от трима анкетирани американци казват, че са донякъде или много запознати с виртуланите валути. От тези, които са запознати, над 40% вярват, че основната цел на дигиталните пари е да заменят класическитедокато над 30 на 100 смятат, че криптовалутата е запас от стойност. 88% от участниците в проучването, които инвестират в криптовалути са тези с висше образование - колеж или магистърска степен.

"Криптокралицата" Ружа Игнатова вероятно има $11 милиарда в биткойни

"Криптокралицата" Ружа Игнатова вероятно има $11 милиарда в биткойни

Според съдебни документи българката притежава 230 000 биткойни

Проучването на Piplsay е проведено в цялата Америка през май 2021-ва година. Анкетирани са 5061 души на възраст над 18 години.