Пазарът на криптовалути беше доста спокоен през последните дни след силното лакатушкане от миналата седмица, породено от огромния срив на биткойна до половината от ценовия му рекорд за всички времена, поставен в средата на април. Повечето от най-добрите крипто активи се търгуваха в тесен диапазон през последните три дни в очакване на инерция.

Цената на водещата криптовалута по пазарна капитализация, биткойн, спадна енергично под $37 000 в петък сутринта към 7:30 българско време. Това е третият път от възстановяването в понеделник, когато биткойнът поевтиня под $37000. Предните два пъти той се възстанови до над 40 000 щатски долара.

Лудата седмица на криптовалутите: От срив към стабилност и компенсиране на загубите

Лудата седмица на криптовалутите: От срив към стабилност и компенсиране на загубите

Bitcoin отново мина границата от $40 000. Останалите дигитални валути отново са на зелено

Следващият силен поддръжник на биткойна

След като американският милиардер на хедж фондове Рей Далио разкри в понеделник, че притежава "малко биткойни" и сподели предпочитанията си към криптовалути срещу облигации, друга легенда от Walstreet разкри, че обмисля инвестиция в биткойн. Американският инвеститор Карл Икан заяви пред Bloomberg, че се стреми да инвестира в криптовалута "в голям мащаб", което може да означава милиард долара, а дори и повече.

Изследване: Иран се спасява от санкциите чрез биткойн

Изследване: Иран се спасява от санкциите чрез биткойн

Почти 5% от добива на криптовалутата идва от страната

Той все пак предупреди, че не всички настоящи цифрови активи ще оцелеят. Милиардерите в света все по-често възприемат биткойна и крипто активите като инструмент за предпазване от инфлацията, тъй като централните банки изглежда са настроени да продължат облекчените си парични политики, за да подпомогнат на икономическото възстановяване след пандемията.

"Криптокралицата" Ружа Игнатова вероятно има $11 милиарда в биткойни

"Криптокралицата" Ружа Игнатова вероятно има $11 милиарда в биткойни

Според съдебни документи българката притежава 230 000 биткойни