Жилище в Палм Бийч, Флорида беше продадено за 132 милиона долара, което го прави второто еднофамилно жилище с най-висока цена в САЩ. Купувачът е Скот Шлифър, съосновател на американския хедж фонд Tiger Global Management, пише Forbes.

Домът е с площ от 21 000 квадратни метра и е бил на пазара преди няколко седмици с първоначална цена от 140 милиона долара. Въпреки, че е продаден на намалена цена той се превръща в един от най-скъпите домове в историята на САЩ.

Американският милиардер и предприемач Кен Грифин все още държи рекорда за най-скъпа покупка с апартамент в Йю Йорк за 238 милиона долара.

Сред най-скъпо продадените домове се нарежда и бившето имение на е американския бизнес магнат и продуцент Дейвид Гефен в Бевърли Хилс, което беше закупено от Джеф Безос 165 милиона долара през 2020 година.

Новият дом на Шлифър се намира на земя, която е била собственост на бившия президент Доналд Тръмп. По времето, когато Тръмп притежава имота, той е известен като Maison de L"Amitié. Бившият президент на САЩ продава имението на руския милиардер Дмитрий Риболовлев за 95 милиона долара през 2008 г., който по-късно го разделя на три парцела.

През 2017 г. строителният предприемач Марк Пулте закупува един от парцелите на брега за 37 милиона долара и строи имението, което разполага с девет спални и множество луксозни удобства като лятно кино, винарска изба, спа център, басейн и отделна къща за гости.