Седем агенции и брокери грабнаха отличия по време на церемонията на първите „Годишни награди на Imoti.net 2015“ за добри практики в сектора на недвижимите имоти. Официалното събитие събра снощи водещите представители на имотния бранш, а ангажимента на правителството към развитието на сектора заявиха зам.-министърът на икономиката Любен Петров и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. 

„Явлена“ спечели приза на журито за най-добра агенция в категорията „Агенция за недвижими имоти на годината“. „Адрес недвижими имоти“ е номер едно в категорията „Агенция за недвижими имоти на годината - награда на потребителите“ с много висок процент от общо над 3000 гласували в сайта nagradi.imoti.net. 

В категорията с най-много претенденти от цялата страна - „Агенция за недвижими имоти на годината – малък бизнес“ – наградата взе „Смарт Брокерс“. 

Призът в катерогията „Дебют на агенция за недвижими имоти“ отиде при стартиралата през 2014 г. „Капитал Естейт“ Бургас.

 В най-оспорваната категория в конкурса - „Най-добър сайт на агенция за недвижими имоти“ победителят е Arco Real Estatе. 

„Годишни награди на Imoti.net 2015“ обърна специално внимание не само на агенциите в бранша, но и на хората, които с професионализма си печелят доверието на клиентите. В категорията „Брокер на недвижими имоти на годината – продажби“ журито отличи Галина Грудова, представител на Unique Estates, а Екатерина Габровска от „КА5 Имоти“ грабна статуетката в категорията „Брокер на недвижими имоти на годината – наеми“. 

Каузата, зад която Imoti.net застава с наградите, е признание за компаниите и експертите, които с работата си утвърждават добрата репутация на бранша, независимо от агресивния сив сектор на пазара.