Роденият в Унгария милиардер Стиван Удвар-Хази е успял да продаде един от притежаваните от него луксозни имоти за около 60 милиона долара - цена, която е със 100 милиона долара по-ниска от първоначално обявената за него, но отново рекордно висока за пазара.

Познатото като вила "Фиренце" имение се намира в Бевърли Хилс и първоначално беше пуснато за продажба през 2018 година срещу 165 милиона долара.

Въпреки с 64% по-ниската цена имотът се превърна в най-скъпо продаденият на аукцион, твърди главния изпълнителен директор на Concierge Auction Лаура Брейди пред The Wall Street Journal. Досега най-голямата такава сделка е била за имение във Флорида, придобито срещо 42,5 милиарда долара.

Стиван Удвар-Хази

Източник: https://airleasecorp.com/

Стиван Удвар-Хази

Имотът в Бевърли Хилс е разположен на 10 акра площ, като той включва голямо имение и три отделни къщи за гости, външен басейн, тенис кортове, както и градина с фонтани.

Стиван Удвар-Хази е купил имота преди близо 30 години. След като няколко години подред той не успява да намери купувач за него, решава да го пусне на търг.

Бизнесменът милиардер е председател на авиокомпанията Air Lease, а нетното му богатство е изчислявано на 4,3 милиарда долара.