След като Доналд Тръмп спечели изборите през 2016 г., бизнесът в организацията Trump Organization се забавя. Клиентите в най-важния голф курорт на президента резервираха все по-малко и сделките за нови проекти избледняха.

Всичко това остави пред синовете му Ерик Тръмп и Доналд Тръмп младши малко възможности за разширяване на бизнеса на баща им. Те обаче генерират финансови средства чрез продажба на имоти, пише Forbes.

За щастие на Тръмп той влезе в Овалния кабинет с имущество като луксозни апартаменти, незастроени парцели и други недвижими имоти, които е придобивал в течение на годините. Откакто встъпи в длъжност, синовете му тихо търгуват с имотите на семейството. Те са сключили сделки с недвижими имоти на президента на стойност 118 милиона долара от неговото неговото встъпване в длъжност в началото на 2017 г., Сделките са навсякъде от Ню Йорк и Лос Анджелис до Чарлстън, Южна Каролина и Доминиканската република.

Семейство Тръмп изглежда се стреми да продаде още повече активи. Миналата година те  продадоха хотел Trump International във Вашингтон, окръг Колумбия - на цена, доста по-висока от очакваната. Наскоро стана ясно, че са започнали да обмислят възможността да пуснат на пазара Seven Springs, пищната сграда в Уестчестър, Ню Йорк, която Тръмп притежава от години, но не е в състояние да се развива.

Това е списъка с всички недвижими имоти, които Организацията на Тръмп е продала по време на мандата на Доналд Тръмп в Белия дом:

1. Дял от Spring Creek Towers - срещу 33 милиона долара

2. Парцели в Калифорния за 23 милиона долара

3. Апартаменти в Trump International Hotel Las Vegas за 18 милиона долара

Откакто Тръмп положи клетва в 64-етажната града са продадени много студиа, двустайно и едностайни апартаменти.

4. Един мезонет в Trump Park Avenue срещу 16 милиона долара

Само месец след встъпването в длъжност, Тръмп като продаде мезонета на Парк Авеню, заеман преди това от Джаред Кушнер и Иванка Тръмп. Купувач беше Анджела Чен, която управлява търговски бизнес и за която се твърди, че има връзки с Китайско военно разузнаване. Чен плати 15,9 милиона долара - солидна сума, като се има предвид, че само една година по-рано, почти идентичен мезонет само на един етаж по-ниско се продава за близо 2 милиона долара по-малко от това. Президентът все още притежава 17 апартамента в сградата, които той е превърнал от хотел в луксозни резиденции в началото на 2000 г.

5. Апартамент в California mansion в Бевърли Хилс за 13,5 милиона долара

През май 2019 г. Тръмп продаде жилището си на Западното крайбрежие - имение с пет спални и шест бани през булевард Сънсет на компанията Hillcrest Asia.

6. 3 апартамента в Trump Parc East за 7 милиона долара.

7. Склад в Южна Каролина срещу 4 милиона долара

8.Земя в Доминиканската република за 3 милиона долара

В явно нарушение на обещанието си да не сключва нови чуждестранни сделки по време на управлението си, организацията на Тръмп продаде неизвестно парче земя на неизвестен купувач в Доминиканската република през 2018 г.

9. Паркоместа в Trump International Hotel & Tower Чикаго за 300 000 долара

Той все още притежава 177 жилищни единици и около 138 паркоместа в гаража на небостъргача. Докато той е на поста си, организацията е продала няколко места за паркиране в сградата - на цени, вариращи от 30 000 до 60 000 долара на място - за общо 300 000 долара.

10. 25% дял от недвижими имоти във Вирджиния срещу 150 000 долара