Изпълнителният директор на Boeing Дейв Калхун заяви, че открития проблем с частите на новите самолети 737 Max няма да попречи на плановете на компанията за увеличаване на производството на най-продавания самолет в света тази година, съобщава CNBC.

Наскоро от Boeing разкриха проблем с две от няколко скоби в задната част на някои от самолетите 737 Max, включително в най-популярния модел Max. От компанията обявиха, че това вероятно това ще доведе до намалени доставки.

Снимка 477683

Източник: архив ЕПА

Гигантът не променя графика си с доставчиците, включително "очакваните увеличения на ставките", заяви Калхун на годишната среща на акционерите.

"Освен това Boeing се чувства комфортно да държи допълнителен запас от доставки за самолети, така че нашата верига за доставки да поддържа темпото си", добави Калхун.

Boeing ще произвежда и доставя и бойни хеликоптери - за армията на САЩ и за други страни

Boeing ще произвежда и доставя и бойни хеликоптери - за армията на САЩ и за други страни

Каква е сделката

Последният открит проблем при самолетите се появи, защото авиокомпаниите са нетърпеливи да получат нови самолети преди натоварения летен сезон, коментират авиоексперти. На този фон Boeing планира да увеличи производството на самолетите си - цел, която се оказва доста амбициозна и сериозно предизвикателство във времена, в които глобалната верига за доставки все още се възстановява от пандемията.

Калхун коментира, че компанията разбира въздействието на проблема върху доставките на 737 Max и се извини на клиентите си, но не предостави повече подробности. По думите му проблемът не засяга дългосрочните действия на компанията.