Денят се познава от сутринта. А успелите личности със сигурност оценяват високо това време от деня.

Не е тайна, че именно стартът на деня определя и тонуса на ежедневието, а сутрешните ритуали играят особена роля за това. Ето и кои са сутрешните навици на някои от най-успелите личности. Тях представи Business Insider.

Марк Кюбан

Известният предприемач се залавя за работа веднага, след като отвори очи сутрин. В свое интервю богаташът споделя, че бизнесът е неговата сутрешна медитация и успехът се крие в това да се събудиш с усмивка на лице.

Барак Обама

Бившият американски държавен глава със сигурност знае какво е да имаш отговорна служба. Той използва сутрините, за да се подготви за предстоящите задължения през деня. Обама спи само по пет часа. Той също така тренира в продължение на 45 минути всяка сутрин, като редува кардио със силови упражнения.

Ричард Брансън

Милиардерът споделя, че определено е ранобудна личност. Известният предприемач се събужда всяка сутрин в 5 часа, вярвайки, че това му дава време, за да реализира повече неща през деня. Нещо повече - ранното ставане му дава възможност да отдели повече внимание за семейството.

Уорън Бъфет

Най-известният инвеститор започва деня си с четене. Всъщност Бъфет прекарва 80 процента от деня си в разлистване на някоя книга. Той препоръчва да се четат по 500 страници на ден.

Тони Робинсън

Най-добре продаваният автор на New York Times отделя по 15 минути всяка сутрин за себе си. Той започва деня си, като мисли за нещата, за които е благодарен. След това се моли за благоденствието на семейството и близките си. И чак тогава си представя нещата, които иска да постигне през деня.

Кралица Елизабет II

Дългогодишният държавен глава на Обединеното кралство се събужда в 7:30 часа всяка сутрин. Тя започва деня си с чаша ароматен английски чай и бисквити, чете вестници и слуша сутрешните предавания по радиото.