Ваканцията извън граница може да се превърне в пълен кошмар, ако първите часове от нея се наложи да изкарате на летището. Още повече, ако то е пълно с хора и няма къде да намерите спокойно място.

Заради това от Business Insider съветват пътниците винаги да резервират по-ранни полети.

Наистина, това може да коства няколко безценни часа сън, но от друга страна спестява блъсканицата със стотици хора по опашките, които могат да бъдат наистина неприятно преживяване.

Летището, което счупи световния рекорд за най-много полети в рамките на 24 часа

Летището, което счупи световния рекорд за най-много полети в рамките на 24 часа

А от ръководството му се надяват да бият собственото си постижение

От медията цитират няколко различни изследвания, според които при полетите рано сутринта има по-малка вероятност от закъснения, отколкото при тези следобед или вечерта.

За избягването на закъснения е най-добре излитането да бъде преди 8 часа, показват данни на платформата FiveThirtyEight. От този час натам закъсненията се увеличават, докато достигнат пика си около 18 часа привечер.

Експертите от National Severe Storm Laboratory обясняват още, че при сутрешните полети е по-малко вероятна появата на турболенции, като повечето гръмотевични бури се появяват следобед.

И още един плюс - някои авиокомпании продават билетите за ранните полети по-евтино от тези през деня. А причината е това, че повечето пътници предпочитат да се наспят преди да отидат на летището.