На почивка на испанския остров Майорка храната и напитките ще ви струват три пъти по-скъпо отколкото в България. Това пише британското издание Mirror, което посочва Черноморието като най-изгодният избор за лятна ваканция.

От публикацията става ясно, че ценови барометър, изготвен от Post Office, показва как за ядене и питиета за четиричленно семейство у нас британските туристи на Слънчев бряг плащат около 28,77 паунда в сравнение с 89,91 паунда на Корфу.

"Според доклада на Post Office Travel Money, горещи дестинации, като Майорка и Италия, ще отворят дупка в портмонето ви с ежедневните разходи за храна и напитки, като чаша кафе, безалкохолни и закуски", коментират от Mirror.

Докладът показва още, че четири души ще платят 100,70 паунда за обяд, вечеря с вино и безалкохолно в курорта Палма Нова на Майорка в сравнение с 35,73 паунда в Слънчев бряг.

На почивка зад граница: Къде ходим и колко харчим?

На почивка зад граница: Къде ходим и колко харчим?

Равносметката

Не е изненадващо, че сред предпочитаните от британците дестинации черноморският курорт се оказва най-евтин, а на другия полюс на класацията е италианският крайбрежен град Соренто.

Преди време германската медия Die Welt също препоръча на читателите си да посетят Черноморието през своя летен отпуск. "Защо не отидете в България вместо в Испания", написа изданието.

В публикацията редакторът Арнд Петри разказва за своето пътуване до България. Той пише: "Страната на Черно море е позната основно с огромните бетонни хотели и ол инклузив офертите. Но влезете ли веднъж навътре, ще намерите недокоснати от туризма кътчета.".

Петри разказва за своите преживявания в Камен бряг и на плажа Болата, като пише колко е бил впечатлен от природата там, както и от археологическите забележителности.

Страните с най-развит туризъм. Къде е България?

Страните с най-развит туризъм. Къде е България?

Изследване на Световния икономически форум