Компанията Recordati създаде най-новото семейство италиански фармацевтични милиардери в страната.

Акциите на лекарствения производител са скочили с 53.3 процента през последната година, с което главният й изпълнителен директор Андреа Рекордати, неговите брат и сестра Алберто и Кристина, както и доведената му сестра Хилари Меркус вече притежават по 1.1 милиарда долара състояние всеки.

Това сочи индексът на Bloomberg за милиардерите. Семейството държи 51.3 процента от компанията чрез холдинговото дружество Fimei SpA, което е базирано в Милано.

Бизнесът на производителя стартира през 1926 година и бе фокусиран върху преговори по поглъщане, които стимулирали печалбата на компанията за миналата година.

Това е и последната фамилия милиардери, излязла от италианската фармацевтична компания - най-добре представящата се индустрия в страната през последните шест години.

От фирмата обаче отказали да коментират богатствата на семейството.

Приходите на компанията са нараснали с 10.1 процента, а нетната печалба скача с 19.4 на сто през последната година, сочат данни от годишния отчет на фармацевтичния производител за 2016-а.

Семейството започна неофициално търсене на "стратегически опции" за бизнеса през миналата година, включително евентуална продажба на активи на китайски купувачи.

Пазарната стойност на компанията се е покачила с 16 процента до 7.1 милиарда евро.