В света има 2153-ма души, които държат в ръцете си поне един милиард долара.

А от стоте най-богати хора на Земята едва 11 са жени. И всички те са влезли в този списък, след като са наследили състоянието си от семейството или от съпрузите си. Това показва класацията Billionaires List на Forbes за 2019 година.

Дамата, която стои на първо място за трета поредна година, е Франсоаз Бетанкур Майерс - дъщерята на собственичката на козметичния лидер L'Oreal Лилиан Бетанкур.

Кой наследи най-богатата жена в света?

Кой наследи най-богатата жена в света?

Собственичката на L'Oreal Лилиан Бетанкур почина на 94-годишна възраст

След смъртта на майка си през 2017 година тя наследи не само империята й, но и позицията на най-богатата дама в света. Към днешна дата финансовото й състояние се изчислява на впечатляващите 49,3 милиарда долара.

На второ място след нея е една от наследничките на фамилията зад американският гигант в търговията Walmart Алис Уолтън. Заедно със своите братя Джим, Роб и Лукас, както и със сестра си Кристи тя притежава 11% от акциите на компанията. Към 2019 година богатството й се изчислява на 44,4 милиарда долара.

Трета по богатство в света е Жаклин Марк, която стои зад амариканския производител на шоколадови десерти Mars. Нейното богатство е на стойност от 23,9 милиарда долара.

Най-младата жена милиардер в Китай забогатя с $6 милиарда за седмица

Най-младата жена милиардер в Китай забогатя с $6 милиарда за седмица

Повече от нея за същия период е направил само Джеф Безос

На трето място е най-заможната китайка Янг Хуян. Тя е контролиращ акционер в азиатския гигант в областта на недвижимите имоти Country Garden Holdings.

Германката Зузане Клатен е на пето място в класацията. Най-богатата европейка е внучка и наследница на мажоритарният акционер в BMW Гюнтер Квандт. Тя държи в ръцете си 21 милиарда долара.

Infographic: Who Are the Richest Women in the World? | Statista You will find more infographics at Statista