Не мога отсега да предскажа, какъв би бил изборът ми и дали ще има вето. Винаги съм казвал, че налагам вето, само ако имам аргументи за него, заяви президентът Росен Плевнелиев в отговор на журналистически въпроси.

Това, че има един или два проблема в закона за държавния бюджет (ние тепърва ще анализираме проблемите им и влиянието им върху нацията). Не можем само върху тях да стигнем до извода за вето. Изкачваме да видим последните запетайки и цифри, обясни държавният глава

За спрените фондове по ОП „Околна среда"

ЕК е един коректен партньор на България. Ние винаги сме получавали професионални системи и коректна информация. Очевидно имаме проблем. Трябва да го решим. Този проблем по ОП "Околна среда" датира от 2008 година и от тогава насам поне 2 правителства са управлявали. Нещо повече в тази оперативна програма много силен е почеркът на кметовете. Не мога да започна да гледам кмет по кмет, проект по проект какво е правил, дали е бил син или червен. Много е важно България да има деполитизиран, надпартиен подход по отношение на еврофондовете, каза още Росен Плевнелиев.