McDonald's Corp и Tyson Foods в четвъртък прекратиха доставки от птицеферма в американския щат Тенеси, в която служители са били забелязани да промушват, бият и мачкат пилета. Те са били заснети тайно на видеозапис от активисти, борещи се за правата на животните.

Видеото, което е било представено от Mercy For Animals по време на пресконференция в Лос Анджелис, изобразява ужасна жестокост към животните във фермата. Тя работи по договор с Tyson Foods, която пък доставя пилешко месо на най-голямата верига за бързо хранене в света McDonald's, с което тя прави своите McNuggets, предаде агенция „Ройтерс".

Представителят на Tyson Foods Уърт Спаркман заяви, че благополучието на животните е приоритет за компанията и тя няма да толерира неприемливото отношение към животните, показани във видеото. Екип на компанията прави разследване. От думите на Спаркман стана ясно още, че Tyson прекратява договора с фермата за отглеждане на пилета.

McDonald's подкрепи решението на Tyson Foods и заяви в изявление, че намират за напълно неприемливо поведението, изобразено във видеозаписа. Компанията работи с Tyson по по-нататъшното разследване на ситуацията.

Местната полиция също е започнала разследване на фермата, която е подслонявала над 120 000 пилета.