408 000 лева са вложени за реконструкцията на пазара „Димитър Петков" в участъка от бул. „Тодор Александров" до бул. „Ал. Стамболийски". Напролет трябва да започнат строителните дейности за Женския пазар.Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира ремонтирания участък около пазара "Д. Петков", предаде Агенция „Фокус". 
В реконструираната част разликата е огромна, каза столичният кмет. На ремонтираната част на пазара „Димитър Петков" в участъка от бул. „Тодор Александров" до бул. „Ал. Стамболийски" има изцяло ремонтирани тоалетни, включително тоалетна за инвалиди. Отпадъците са скрити в помещения, така че постепенно да спрем да мислим за пазара, като за място - неприятно за посещение. Напротив - виждаме цветя, по-добри настилки и се надявам за търговците и клиентите да е удобно, каза столичният кмет.

Пазари „Възраждане" са едни от четирите общински пазари, които излязоха през последните години на печалба. Очаква се печалбата през тази година да е с 20% повече в сравнение с миналата година, каза Фандъкова.
Маргарита Александрова - председател на Съвета на директорите на пазари „Възраждане" посочи, че в ремонтираната част на пазара наемите няма да се увеличават и ще се запазят на същото ниво, както и цената на продаваната стока
Амбицията на общината е до края на пролетта да завърши реконструкцията и на останалата част на пазара „Димитър Петков". Напролет трябва да започнат строителните дейности за Женския пазар, каза още  кметът на София Йорданка Фандъкова. 
Това е най-важният проект, който предстои. Подготвили са и са подали апликационна форма по програма „Джесика". Кандидатстват за средства в размер на 6 млн. лева за цялостна реконструкция и промяна на облика на пазара, каза кметът. Проектът беше направен след проведен конкурс, обсъден и с хората, които живеят там, с комитетите, които бяха създадени за Женския пазар.