България участва на най-голямото туристическо изложение в световен мащаб, което се провежда от 7 до 11 март в Берлин. Официалната българска делегация се води от председателя на ДАТ Анелия Крушкова.

ИТБ Берлин е най-голямото туристическо изложение в световен мащаб, като тази година ще се проведе неговото 41-во издание.

Всяка година през пролетния борсов сезон ИТБ Берлин съсредоточава усилията на цялата туристическа индустрия, като на този форум си дават среща представители на туристически бордове, хотелски вериги, авиокомпании, летища и туроператори от Европа, Азия, Африка, Америка, Австралия и Океания.

На тазгодишното издание на борсата се очакват около 11 000 изложители от 180 страни и региони и приблизително 160 000 посетители. Първите три дни от изложението са предназначени само за професионалисти в туристическия бранш, а през вторите два дни - 10 и 11 март, изложението е отворено и за масова публика.

Ръководството на ДАТ ще има редица срещи в рамките на изложението в Берлин - с председателя на Световната организация по туризъм (СОТ) Франческо Франджали, с Ернст Хинскен - председател на парламентарната комисия по туризъм в Германския Бундестаг и специален пълномощник на Федералното правителство по въпросите на туризма, както и с представители на Комисията по туризъм към Германския Бундестаг, с Гюнтер Илау -  ръководител на Работна група "Туризъм" към Българо-германския съвет за коопериране, с Клаус Лепле - президент на Германския съюз на туристическите агенции (DRV), с Петра Хедорфер - председател на УС на Германската национална туристическа организация (DZT).

Председателят на ДАТ ще се срещне и с министъра на културата и туризма на Турция, с федералния министър на икономиката д на Република Австрия д-р Мартин Бартенщайн, с държавния секретар по туризъм на Република Аржентина Енрике Майер. Българската делегация ще проведе срещи и с представители на Австрийския борд по туризъм и Холандския борд по туризъм.

Българската делегация ще се срещне и с представителите на големите немски туроператори, партньори на България - ТУИ Германия, Томас Кук, Реве Туристик и др.

Срещата на ръководството на ДАТ с журналисти е на 7 март 2007 от 17 часа на българския щанд.

Националния щанд на България на изложението в Берлин, организиран от Държавната агенция по туризъм (ДАТ), е на площ от 299 кв.м. и е на два етажа.

Наред с Държавната агенция по туризъм, която е основен организатор на българското участие, на изложението участват община Варна и община Пловдив. Съизложители ще бъдат и следните туристически фирми и организации: КК "Албена" АД, "Алма тур-БГ"АД, "Астрал Холидейз" АД, "Балкантурист" АД, "Би Ем Тур" ЕООД, ТА "Бояна-МГ" ЕООД, "България Ер" АД, "България Холидейз" ЕООД, ТА "Бългериън ВИП Турс" ООД, "Виктория Тур" АД,  "Дакер" ЕООД, "Делта 2001" ЕООД, ТА "ДМ Травъл" ООД, ВС "Дюни" АД, "Елиттур" ООД, ТА "Инес Травел" ООД, Рекламна агенция "Крас плюс" ООД, ТА "Ли Тур" ЕООД, ТА "Международни пътувания" ЕООД, "МТС Инкоминг - БТС" ООД, Община Варна, Община Пловдив, "Одисея Ин" ООД, ПТТ "Пингуин Травел Груп" ЕООД, ВК "Ривиера" АД, "Роял Холидей" ЕАД, Туристически холдинг "Русалка Холидейз" АД, "Селект турс-БГ" ЕООД, ТА "Сентал" ООД, "Слънчев бряг" АД, КК "Слънчев ден" АД, СНЦ Съюз на собствениците - Слънчев бряг, ТА "Солвекс" ЕООД, "Съни Травел Клуб" ЕООД, Сънсет Ризорт Мениджмънт" ООД, ТА "Тандем Травел" ООД, ТУИ България, "Улпия Турс" ООД, "Феста Хотели ЕООД, "Хермес Тур" ООД, "Чинар" ЕООД.

За анимационната програма на българския щанд по време на световното туристическо изложение в Германия Държавната агенция по туризъм е ангажирала  трупата на Нешка Робева, както и занаятчии, представящи грънчарство, керамика, пирографиране и плетене на мартеници.