Белгийската фирма за проектиране и строеж на индустриални площи, изградени по изисквания на клиента - Иммо Индъстри Груп (IIG) ще гради логистичен център в Пловдив, съобщи citybuild.bg.

Идеята на компанията е разположеният върху 145 000 кв. м парк да се превърне в идеалната локация за внос и износ към ЕС, Русия, Турция и Средния изток.
Земята вече е закупена и от фирмата очакват първите си клиент.

В момента компанията разработва 19 проекта по света. Около 40 от тях се предвижда да приключат до края на годината.

През последните години IIG си създаде репутация като пан-европейски лидер във високотехнологичните и индивидуално проектирани за нуждите на всеки отделен клиент индустриални площи. Компанията разработва както самостоятелни проекти за отделни компании, така и индустриални паркове, предназначени за по-голям брой ползватели.

Белгийците изградиха през изминалата година проекти за производителя на преносими компютри  Lenovo и германския концерн BMW. В стратегически аспект IIG регистрира смесено дружество с руската Rostik Group (занимаваща се с ресторантьорство и недвижими имоти и оценена от сп. Forbes в топ 100 на руските компании). Смесеното дружество ImmoRoslndustry (IRI) ще предлага цял пакет от комплексни услуги и висококачествени оптимални решения в строителството на индустриални имоти в Русия и в страните от ОНД.