Българска фондова борса - София организира Втора регионална кръгла маса "Българската фондова борса и бизнесът - партньори в Европейския съюз", която ще се проведе на 23 февруари във Велико Търново (Рачев хотел Болярски).

Форумът има за цел да запознае бизнесът от Централен северен район на България с предимствата на публичните дружества и механизмите за финансиране чрез капиталовия пазар, както и да го срещне с инвестиционните посредници.

За участие са поканени компании от региона (Велико Търново, Русе, Ловеч, Плевен, Габрово) и инвестиционни посредници, както и представители на Комисията за финансов надзор, Асоциацията на индустриалния капитал в България, академичните среди.

Това е втората от предвидените общо шест подобни кръгли маси, като първата се проведе през ноември миналата година във Варна.

През 2006 г. на БФБ - София баха регистрирани 30 нови емисии акции, от които 18 на дружества със специална инвестиционна цел. Дяловете на 19 договорни фонда също бяха регистрирани на борсата през миналата година, както и 28 облигационни емисии.

Все повече непублични компании се насочват към листване на техните акции на фондовата борса или емитиране на облигации, което предполага много нови емитенти и през 2007 г.