Екипът на АГ-болницата във Варна отново е останал без заплата около Великденските празници, съобщават от здравното заведение. След нееднократни обаждания от Здравната каса са уверили, че средствата са преведени, съобщава Дарик.

Справка в банката обаче показала, че монополистът в последния работен ден - четвъртък, е превел единствено 78 600 лева остатък за януари, така че работещите в лечебното заведение са останали без заплати.

Заработката за февруари е над 250 000 лева, които не са преведени досега, съобщи управителят д-р Петър Атанасов. Той каза още, че делегираният бюджет за февруари е 126 000 лева и ако бяха преведени поне тези пари, е можело да се издължат трудовите възнаграждения, които възлизат на 190 000 лева.

Според д-р Атанасов парите няма да бъдат получени и утре, като никой от касата не дава аргументирани обяснения, освен това, че парите не са преведени от София.

Проблемът се прояви още през декември, когато здравната  каса изплати само 50 % от заработката, като средствата не стигаха да покрият  изцяло трудовите възнаграждения.

Останалите 50 % бяха преведени на два транша на 2 февруари и 2 март. На 15 март бяха преведени близо 80 000 лева по-малко от заработката за януари, които са стигнали, макар и с голямо закъснение, за заплатите за този месец.