Държавната агенция по туризъм организира днес семинар на тема „Прилагане на Европейски критерии за качество към подготовката, създаването и управлението на тематично интегрирани регионални културно-исторически продукти."

Форумът се организира съвместно с Министерство на културата, Национален фонд „Култура" и Фондацията за реформа в местното самоуправление.

Европейските стандарти и Европейската асоциация за културно-исторически маршрути ще бъдат представени от Евелин Трико, директор на европейски проект за културно-туристически маршрути.

В рамките на семинара ще бъде представен съвместния проект на Държавната агенция по туризъм и вестник „24 часа" - „България - Европейската страна на чудесата", който ще бъде реализиран през 2007 година съвместно с Министерство на културата, НИПК, НИМ, общински администрации и неправителствени организации.

Председателят на Държавната агенция по туризъм Марио Ал-Джибури ще връчи наградите на тримата победители от фото-конкурса "Снимай 24-те чудеса на България", организиран от ДАТ и вестник "24 часа".